Actualitate

Când le expiră mandatele directorilor CE Oltenia

Un parlamentar al PNL Gorj le-a cerut miercuri să plece unor membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia, care nu își asumă semnarea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

Este vorba despre Constantin Bălășoiu, al cărui mandat expiră pe 12 august 2021, și de Lăcrămioara Diaconu Pințea, care mai are contract de mandat până în 13 septembrie 2021. Cei doi nu semnează actul prin care să le fie majorate veniturilor angajaților.

Guvernul a aprobat pentru CE Oltenia un buget în care cheltuielile cu personalul vor fi de 1.164.460.000 lei, la fel ca anul trecut, în timp ce numărul de salariați va scădea cu peste o mie. Asta înseamnă că venitul fiecărui salariat poate crește cu 300 - 400 de lei pe lună.

Potrivit mai multor surse, Pințea și Bălășoiu refuză să semneze actul adițional, cerând clarificări de la Ministerul de Finanțe. 

Legea bugetului de stat pe anul 2021 prevede că firmele în care statul este acționar majoritar și au avut pierderi ori plăți restante (arierate) în 2020 nu au voie să crească salariile angajaților în acest an.

Deputatul Pecingină, cel care le-a cerut celor doi directori să plece dacă nu semnează actul adițional, le-a recomandat acestora să citească Art 48 Execuția bugetară din Legea 500/2002, unde scrie care sunt competențele ordonatorilor principali de credite.

Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: