Actualitate

Roșiuța este singura carieră care funcționează la capacitate

Cariera Minieră Roșiuța are viitor, a spus managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, după ce un salariat cu 17 ani vechime l-a întrebat cum poate să lucreze în viitor la un parc fotovoltaic.

“La 17 ani de lucru în Cariera Roșiuța, eu îi recomand să lucreze în continuare acolo. Roșiuța este o carieră de viitor. Dacă totuși există această dorință de a lucra în alt domeniu, atunci când vom începe lucrările la parcurile fotovoltaice se vor face cursuri”, a spus Burlan.

“Cariera Roșiuța este la ora asta singura din Complexul Energetic Oltenia care funcționează la întreaga capacitate. Cât de curând vor porni cu toată capacitatea Pinoasa, Roșia, Tismana, Jilțurile. Vom asigura condiții de funcționare pentru toate carierele”, a mai spus managerul CE Oltenia.

Cât privește parcurile fotovoltaice, Burlan a precizat în cadrul unei emisiuni că acestea vor fi făcute cu bani din Fondul de Modernizare. “Cred că parcurile fotovoltaice pot fi realizate la termenele pe care le-am propus în planul de restructurare. Am avut licitația pentru consultantul care să întocmească caietul de sarcini pentru aceste parcuri și care să ne asiste pe toată perioada până la finalizarea garanției la aceste parcuri”, a spus managerul CE Oltenia.

Compania și-a propus să construiască până în 2025 opt parcuri fotovoltaice.

Vizualizări: 5,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: