Actualitate

Sindicatul lui Bunoaica, bun de plată după protest

Sindicatul condus de Nicu Bunoaica a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Craiova la plata sumei de 36,341,55 lei către Complexul Energetic Oltenia.

Suma reprezintă prejudiciul înregistrat de societate după un protest care a avut loc în noiembrie 2018 la Cariera Lupoaia și care a fost declarat ilegal. “Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 36,341,55 lei, reprezentând prejudiciu. Obligă pârâtul la plata sumei de 750 lei către reclamantă, reprezentând cheltuieli de judecată, stabilite în conformitate cu art. 453 alin.52 C.Pr.Civilă. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova pe 26 mai. 

Un început de protest a fost și acum câteva zile la Lupoaia, câteva zeci de mineri refuzând să meargă la utilaje, pe motiv că deputatul PNL, Dan Vîlceanu, nu susține demersul celor care solicită reducerea vârstei de pensionare. S-a speculat că oamenii au fost instigați de Bunoaica, tocmai din cauza acestui proces care se afla în pronunțare. Din păcate, oamenii s-au ales cu absență pe ziua respectivă.

Circa 200 de salariați ai CE Oltenia din zona Motru au protestat acum doi ani și jumătate, supărați fiind că nu au libere de sărbători, stocurile de cărbune fiind reduse atunci. Sindicatul lui Bunoaica a susținut protestul și acum plătește pentru prejudiciul înregistrat de companie.

Vizualizări: 3,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: