Social

Cancerul răpune doi gorjeni în fiecare zi

Spitalul Târgu Jiu anunță că 465 de pacienți cu afecțiuni oncologice au murit în primele opt luni ale acestui an. Și anul trecut 720 de persoane din cauza unro afecțiuni oncologice. Pentru comparație, pe liste deceselor asociate Covid, în aceeași perioadă de un an și opt luni sunt 540 de persoane, doar că de pacienții cu cancer am uitat să mai vorbim.

Chiar și în perioada pandemică, bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, susține medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta spune că la fel se va întâmpla și în continuare.

SJU Târgu-Jiu anunță că pacienții oncologici au posibilitatea să se programeze la consult, și la Cabinetul Oncologic de la Policlinica situată pe strada Progresului (Spitalul 700-Ambulatoriu), în municipiu. Programările se fac la numărul de telefon 0762.009.490, de luni până vineri.


„În toată pandemia, Oncologia de la Târgu-Jiu a funcționat normal, am testat PCR pacienții, nu am oprit activitatea și tratamentele au mers la fel ca întotdeauna. La fel va și în continuare. Am avut medicamente și la Gorj nu a existat vreun stop nici la tratamente, nici la consultații și așa va fi și în continuare, repet. În pandemie, este adevărat, s-a adăugat teama de spital și din această cauză unii pacienți nu s-au mai prezentat la medic. Noi ținem legătura cu dumnealor, îi ajutăm. Avem și colaborare cu psihologii SJU care vin și discută cu bolnavii. Un procent foarte mare dintre pacienți fac depresie și este necesară intervenția unui psiholog sau psihiatru. De aceea, noi, frecvent cerem consult psihologic”, a spus medicul Dinu Blendea, șeful Secției Oncologie Medicală de la SJU Târgu-Jiu.

 

Sute de pacienți au venit, anul acesta, la SJU pentru internare de zi ca să primească tratamentele specifice afecțiunilor oncologice. În primele nouă luni ale acestui an, peste 1260 de pacienți din Gorj au beneficiat de spitalizare continuă (internare) la SJU Târgu-Jiu, pe Secția Oncologie Medicală. Secția asigură internări de urgență și ale pacienților planificați din ambulatoriu de specialitate, în vederea efectuării investigațiilor în scop diagnostic și tratament.

Vizualizări: 2,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: