Actualitate

Termocentralele mor încet, liderii sindicali tot optimiști

Complexul Energetic Oltenia funcționează în acest moment cu două grupuri energetice și cu unul la jumătate de capacitate. 

Este vorba despre blocul energetic de la Ișalnița care funcționează doar cu jumătate din capacitate, de mai mult timp. De asemenea, Termocentrala Rovinari merge cu două grupuri, blocul energetic nr. 3 fiind oprit ieri, și căruia, așa cum a anunțat liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, i se și retrăsese licența de funcționare.

Tot "optimismul sindical" din Constantin Mitrescu dădea asigurări, ieri, că grupul 5 de la termocentrala Rovinari are licență valabilă și că va funcționa din luna decembrie a acestui an. Asta în condițiile în care termenul de finalizare a grupului 5 a tot fost amânat de la an la an. Chiar și în ședința acționarilor din iunie se ia act de niște acte adiționale semnate cu constructorii, semn că mai este de lucru.

Termocentrala Turceni, practic nu mai există, în sensul că grupul 7 a fost trecut în conservare, grupul 4 este avariat, grupul 5 se află în revizie programată.

La această oră, energia pe cărbune livrată în SEN este de sub 800 MW. Zic să fim optimiști cu toții. Se poate și mai rău!

 

Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: