Actualitate

Așa a arătat termocentrala Turceni la 1 iunie

Toate grupurile termocentralei Turceni erau oprite la 1 iunie, dată la care blocul energetic nr. 7 a intrat în conservare. “În conservare în perioada 01.06.2023 - 31.12.2025. Pornirea se poate face prin ordinul Ministerului Energiei”, se arată pe site-ul Transelectrica.

Un salariat a postat pe facebook o fotografie din care rezultă că termocentrala era complet oprită. “Așa funcționează termocentrala Turceni la data 01.06.2023”, a scris salariatul care a postat fotografia. 

Teoretic, din Termocentrala Turceni au mai rămas două grupuri funcționale, 4 și 5. Dar, grupul 5 de la Turceni este în reparație planificată până pe 3 iulie.

Astfel, ditamai termocentrala va funcționa în următoarea lună cu un grup sau deloc. “Cândva sistemul energetic românesc era denumit a doua armată a țării. Liderii de sindicat în fugă după favoruri din partea administrației au transformat această armată în interesul unor politicieni și nu în interesul angajaților. Acum se culeg roadele acestor înțelegeri ascunse”, a transmis un salariat pe pagina de socializare.

Complexul Energetic Oltenia a postat un necrolog frumos grupului intrat în conservare: “În anul 1987 a fost pus în funcțiune grupul energetic nr.7 la termocentrala Turceni cu o capacitate de 330 MW, însumând până în prezent peste 138 mii ore de funcționare. Pe parcursul celor 36 de ani de activitate, acest grup energetic a produs cca 34 TWh. Acest grup energetic se va afla în conservare până la 31.12.2025. La această dată va fi retras definitiv din exploatare, capacitatea urmând a fi înlocuită cu grupul pe gaze CCGT Turceni”. Drum lin spre lumină!

Vizualizări: 4,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: