Actualitate

Căldărușe: Sunt ONG-uri din exterior, susținute din interior

Un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia acuză faptul că așa-zisele organizații de mediu, finanțate din exteriorul țării pentru a închide producătorii de energie, au susținere în interiorul țării.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, s-a referit la închiderea Carierei Roșia, fără de care CE Oltenia nu se poate menține pe linia de plutire. Închidere care s-a făcut în baza unui proces intentat de o organizație de mediu finanțată din Germania, Bankwatch, dar după ce doi lideri ai USR, între care fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, au sunat la 112 și au chemat Poliția, să se asigure de oprirea excavatoarelor. 

Sunt deja câteva zile de când useriștii și-au dat arama pe față, ei pozând mult timp în apărători au oamenilor care lucrează în CE Oltenia, deși tot timpul au militat pentru închiderea mineritului.

Căldărușe a spus că este regretabil faptul că astfel de oameni au susținere în interior. “Este deranjant când vedem ONG-uri din exterior, care efectiv duc o luptă continuă pentru suspendarea activității din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Și cel mai dureros este când găsesc susținere în interior”, a spus Căldărușe la Radio Infinit.

Activitatea Carierei Roșia a fost oprită pe 1 iulie, când useristul Berceanu, candidat la președinția USR, a sunat la 112, din marginea carierei, sfidând minerii care au copii acasă și au nevoie de acele locuri de muncă.

 

Vizualizări: 1,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: