Actualitate

Amendați pentru că nu au vrut să spună ce salariu încasează

Cinci angajați ai unei societăți din Gorj, care prestează activitate în domeniul construcțiilor pe raza județului Sălaj, au fost amendați de inspectorii de muncă. 

În urma unui control inițiat de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, finalizat ulterior de cei de la Gorj, respectivii salariați au fost sancționați pentru că, printre altele, nu au vrut să spună ce salariu primesc. 

”5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul 1, litera a), din Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj”, au transmis reprezentanții ITM Gorj. 

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat în perioada 27 iunie-1iulie  un număr de 55 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă gorjeni au aplicat 29 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 142.000 de lei și au trasat 97 măsuri de intrare în legalitate.

 

Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: