Actualitate

Rușeț nu crede în coincidențe

Faptul că închiderea Carierei Roșia a avut loc într-o perioadă în care Complexul Energetic Oltenia era primul producător de energie al țării nu este o coincidență.

O spune Ion Rușeț, consilier al Directoratului, care a explicat la o emisiune că prețul energiei în piață este bun pentru producători, iar atunci când CE Oltenia are dificultăți, sunt alții care profită.

„Nu este o coincidență faptul că activitatea CEO a fost blocată într-un moment de vârf al producției la termocentrale”, a declarat Ion Rușeț.

Tribunalul București a dispus închiderea Carierei Roșia din județul Gorj fără a constata dacă aceasta are sau nu aviz de mediu emis cu respectarea legislației în vigoare.

Iată decizia Tribunalului București din 17 iunie 2022, care a închis Cariera Roșia pentru o vară. “Admite cererea. Dispune suspendarea executarii deciziei de încadrare nr. 11742/ 09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020, până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Bucureşti”. Următorul termen de judecată, pe fond, este abia pe 16 septembrie.

Decizia a fost pusă în aplicare zile trecute, când doi lideri ai USR au venit special în Gorj pentru a suna la 112 și a chema Poliția să închidă cariera. 

 

Vizualizări: 2,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: