Actualitate

Burlan a primit mandat să negocieze dacă statul rămâne majoritar în firmele făcute de CE Oltenia

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au dat mandat Directoratului pentru a negocia cu firmele cu care compania energetică va face societăți de tip SpV, prin care vor fi realizate investițiile în grupurile pe gaze și parcuri fotovoltaice.

“Aprobă împuternicirea Directoratului Societății Complexul Energetic Oltenia SA să negocieze participația pe care o va aporta societatea, în natură și în numerar, la înființarea SPVs/ societăți mixte cu investitori cu participație în numerar, în temeiul hotărârii AGEA nr. 12/01.07.2021, conform recomandărilor făcute de Serviciile Comisiei Europene în cadrul consultărilor asupra Planului de Restructurare al Societății Complexul Energetic Oltenia, notificat de România” - așa sună decizia luată de acționarii companiei în data de 22 octombrie.

Cerem Directoratului Complexului Energetic Oltenia să dea dovadă de transparență, pentru că am aflat deja de la Lăcrămioara Diaconu Pințea că planul este ca societatea din Gorj să nu fie majoritară în toate societățile nou înființate. 

Fiind vorba de o companie cu capital majoritar de stat, este dreptul nostru, al tuturor, să știm dacă statul va avea control pe viitoarele grupuri pe gaze și, dacă renunță la acest control, măcar să știm în ce condiții. 

Directoratul CE Oltenia este format din Daniel Burlan - președinte, Lăcrămioara Diaconu Pințea, Gigel Jianu, Constantin Bălășoiu și Ionuț Cosmin Mitrică - membri.

CEO și-a propus că construiască două grupuri energetice pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița, precum și opt parcuri fotovoltaice. 

Vizualizări: 4,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: