Actualitate

Boza câștigă de la primul termen procesul intentat de CEO

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a câștigat, ieri, încă de la primul termen, procesul intentat de fostul său angajator.

Compania energetică l-a acționat în instanță pe Boza căruia îi cerea returnarea indemnizației variabile. Acțiunea, tardivă așa cum se anunța încă de pe atunci, a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Gorj, pe motiv de prescripție a faptei.

“Toți am fost surprinși să vedem că împotriva comitetului director din acel moment a fost intentat acest proces. După cum știți, noi aveam o remunerație fixă și una variabilă, în funcție de realizarea indicatorilor. Anul 2017 a fost singurul an în care am reușit să ne atingem acești indicatori și să luăm această plată variabilă. Totul a fost verificat în 2018, 2019, dar în 2021 au reverificat și și-au dat seama brusc că nu s-ar fi dat corect”, spunea Boza în momentul în care a aflat că a fost acționat în judecată.

Decizia magistraților gorjeni poate fi atacată cu apel. „Admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, invocata de pârâtă prin întâpinare. Respinge cererea de chemare în judecată. Cu apel. Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor de grefa instantei, azi 06.09.2023, la Tribunalul Gorj”, au stabilit judecătorii.

 

Vizualizări: 3,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: