Actualitate

Lucrări de amploare pe malul Jiului

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrarea “Reparații curente la apărare de mal și îndiguire râu Jiu la Drăguțești”.

„Scopul principal al lucrării îl reprezintă stoparea fenomenul de eroziune a malurilor, punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului”, a comunicat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

Lucrarea se execută pe cursul de apă Jiu, pe raza localității Drăguțești, județul Gorj, și constă în reabilitarea și consolidarea malului stâng al râului Jiu pe o lungime de 150 ml cu piatră brută de carieră, pentru evitarea antrenării materialului din corpul digului.

Sunt folosite utilajele din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu: 2 buldozere Komasut, 2 excavatoare, 4 autobasculante.

"Era necesară intervenția deoarece în albia minoră a râului Jiu se formase o insulă de balast care a dirijat curgerea apei spre malul stâng, favorizând erodarea acestuia. Pentru înlăturarea pericolului erodării malului stâng, a fost necesară desființarea insulei formate, astfel încât curentul de apă să fie dirijat spre șenalul creat spre malul drept al cursului de apă. Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă", a mai precizat sursa citată.

 

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: