Actualitate

Aberația aberațiilor: Cei care au lucrat în subteran NU beneficiază de Legea 197

O altă situație de-a dreptul incredibilă, cu privire la aplicarea Legii 197 prin care minerii și energeticienii au dreptul să beneficieze de 13 ani reducere a vârstei de pensionare! Problema e că cei care au lucrat în cele mai inumane condiții, ÎN SUBTERAN, nu au parte de prevederile acestei legi, fiindcă, pur și simplu, au fost uitați!

 

”Sunt situații în care avem colegi care au lucrat câte 10 ani în subteran și 20 de ani în carieră. Din nefericire, nu li se adună acești ani de muncă, să facă un total de ani în producție, în așa fel încât să poți demonstra că ai lucrat aproape 30 de ani în activitatea de producție a energiei electrice pe bază de cărbune. Cei de la CNPP au invocat că trebuie făcută o intervenție pe legislație, în așa fel încât să se asimileze aceste activități. Este problema care nu s-a rezolvat marți, la București”, a declarat un lider sindical, după întâlnirea de ieri a liderilor de sindicat din CE Oltenia cu șeful CNPP, Daniel Baciu.

Problemele cu aplicarea Legii 197 par să nu se mai termine. Formatul textual ambiguu, prea elastic în opinia unora, de ajung să beneficieze și salvamarii de la ștrandul din Rovinari, prea rigid în opinia altora, de ajung să nu beneficieze minerii care au prestat în subteran!

 Casele de Pensii dau din colț în colț, funcționarii fiind neasumați când apar genul de cazuri. 

La fel ca în situația în care vin oamenii cu specificație în cartea de muncă… 5 ani lucrați lăcătuș mecanic în Termocentrala Rovinari. Casa de Pensii, pe lege, cere adeverință. CEO nu eliberează că îi lipsește o parte din arhivă. Hai la instanță! 

Revenind la titlu, a spera la o normalitate în România devine o aberație! 

 

Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: