Ultima oră

Grevă: „Poştaşii nu mai vor să fie săracii României!”

Angajații Companiei Naționale Poșta Română anunță o grevă de avertisment! Aceasta va dura două ore și va avea loc miercuri, 20 martie. Pe perioada grevei, activitatea va fi întreruptă, iar acestui demers se vor alătura și angajații gorjeni. 

 

Salariații din Compania Naţională Poşta Română au numeroase nemulţumiri. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Filiala Gorj, Radu Bălan, a afirmat că din 31.01.2024 nu mai există contract colectiv de muncă la nivel de unitate, iar până în acest moment, în cadrul negocierilor colective, conducerea Companiei nu a ajuns la un consens cu SLPR (n.red. sindicatul reprezentativ la nivel de unitate). 

„Sunt două mari revendicări ale salariaţilor: una ţine seama de natură salarială a tuturor lucrătorilor poştali şi o alta de semnarea contractului colectiv de muncă”, a declarat Radu Bălan, reprezentantul SLPR Gorj.

Mai exact, sindicaliştii sunt supăraţi pe actuala conducere a Companiei din cauză că aceasta nu este de acord cu revendicările angajaţilor care fac obiectul negocierii colective a contractului de muncă. 

Pe de altă parte, sindicaliştii cer o creştere salarială de 400 lei net/salariat şi o majorare a sporului de loialitate cu un procent între 5 şi 11%. Astăzi aproximativ o treime din salariaţii Companiei sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie sau cu câțiva lei peste. 

Managementul companiei a respins toate aceste solicitări ale SLPR și astfel am ajuns în conflict de muncă, declanșând greva de avertisment, iar în situația în care revendicările nu sunt soluționate ne îndreptăm către greva generală.

 „Poştaşii nu mai vor să fie săracii României"! Poștașii vor un minim de respect!”, au mai transmis reprezentanții SLPR Gorj.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: