La modă

Boli care pot afecta bujorii și cum scapi de ele

Bujorii au înflorit deja în anumite regiuni său aşteaptă să înflorească, dar sunt o serie de plante care sunt afectate de boli şi nu mai fac flori. Pentru o mare parte din aceste boli există remedii simple şi bujorii pot fi trataţi. 

 

 

 

Dacă tulpina prezintă mucegai albicios, iar lăstarii tineri sunt uscați, este semn că planta a fost/este atacată de botrytis – mucegaiul cenușiu. Ca remediu înlătură toate părțile afectate, pentru a împiedica extinderea bolii și folosește substanțe specifice împotriva mucegaiului. Boala poate trece de la sine dacă oprești udările câteva zile și dacă îndepărtezi jumătate din frunze, cele bolnave primele, apoi cele sănătoase din apropiere. Dacă primește și suficient soare, boala a trebui să dispară în câteva zile.

Dacă apar bășici neregulate, ca niște pete roșiatice, pe frunze sau pe lăstarii tineri, planta nu primește îngrășământ suficient sau solul este foarte sărac în nutrienți. La sfârșitul sezonului de înflorire, înlătură părțile afectate și încearcă administrarea îngrășământului în mod regulat.

Dacă apar pete alungite de culoare gri-roșiatică pe frunze și pe tulpină, uneori chiar și pe boboci și petale, bujorul este atacat de ciuperci și mucegaiuri. Remediul constă în tăierea părților afectate; iar dacă situația este gravă, este recomandat să tai planta până la suprafața solului. Bujorul se va recupera perfect anul următor.

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: