Actualitate

Blocaje la grupul 5 de la Rovinari. Director: Trebuie să se vrea

Grupul 5 de la Termocentrala Rovinari în care s-au investit peste 100 de milioane de euro pare departe de a fi pus în funcțiune. Sunt blocaje de ordin juridic, spune directorul Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel. Dacă s-ar vrea, mai adaugă Ciurel, în două luni s-ar pune în funcțiune. 

 

Laurențiu Ciurel a fost întrebat la Radio Infinit când ar putea fi pus în funcțiune grupul 5 de la Rovinari. Se retehnologizează de un deceniu și tot nu e gata. Probe se fac, spune Ciurel, dar mai e nevoie de lucrări ca să fie gata. 

 

"Trebuie să se vrea. Inclusiv de la Minister", mai punctează Laurențiu Ciurel. "Greu de răspuns. Trebuie să și vrei nu numai să te faci că vrei. Sunt peste 100 de milioane de euro și nu e nimeni nebun sa dea cu piciorul la acești bani. Trebuie sa se și vrea si la nivel de Minister. Deocamdată sunt blocaje, nu sunt soluții. Speram ca vor veni soluțiile, sa deblocăm doua, trei contracte ca sa putem debloca și grupul 5. Ar fi cu totul și cu totul altceva un grup modernizat. Exista probleme juridice între CEO și firmele prestatoare care bănuiesc că sunt în atentia lor. Așteptăm sa se termine și acest rest de contract. E nevoie de 10-12 milioane. E păcat să nu terminăm. Facem probe. Maxim două luni de muncă susținută și ar putea fi pornit, dar trebuie să ai și cadru să se întâmple", a declarat Laurențiu Ciurel.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: