Actualitate

Tehnologia a preluat din atribuțiile angajaților la o fermă de păsări din Gorj

Investitorul din Dolj care a ridicat o fermă de păsări în localitatea Brănești, din Gorj, a renunțat la câțiva salariați după ce a investit mai mult în tehnologie. În prezent, spune edilul comunei, circa 50 de localnici lucrează la această fermă.

 

Odată cu modernizarea, investitorul s-a văzut nevoit să mai renunțe la câțiva salariați. „A mai scăzut numărul de salariați. Datorită modernizării, s-a mai renunțat la personal. Acum sunt în jur de 40-50 de angajați. Firma este din Dolj și a deschis la noi o fermă pentru creșterea puilor, valorificarea ouălor. Tehnologia a mai preluat locurile de muncă”, a declarat primarul din Brănești, Gheorghe Stochițoiu.

 

Acesta este, de altfel, și principalul investitor din localitate. Bugetul local e completat de micii producători și de sprijinul pe care autoritățile îl primesc de la Consiliul Județean ca să-și poată duce la bun sfârșit investițiile.

 

„Avem mici fermieri care se dezvoltă. Au utilaje agricole și contribuie la bugetul local. Gradul de încasare este de 88%. Ne mai acordă și Consiliului Județean sume de echilibrare și ne descurcăm”, a mai declarat primarul într-o emisiune la Radio Accent.

 

Peste două mii de locuitori numără comuna Brănești.

Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: