Actualitate

Comună din Gorj, tot mai căutată de orășeni care vor să se mute la țară

Tot mai mulți orășeni se mută la țară. Odată ce comunele se dezvoltă și oamenii au aici tot confortul de care au nevoie, decid să-și cumpere ori să-și ridice o casă în mediul rural. O comună căutată din acest punct de vedere este și localitatea Brănești, din Gorj, unde nu vin doar gorjeni, ci și vecini din Dolj.

 

Edilul din Brănești, Gheorghe Stochițoiu, spune că marile investiții din comună sunt pe final și că, din vară, va fi canalizare în toată comuna. În plus, trei sate care nu aveau apă la robinet se vor bucura de această facilitate tot din luna iulie.

 

Iar infrastructura pusă la punct și utilitățile fac ca localitatea să devină atractivă și pentru orășeni care își cumpără terenuri aici. “Vin și de la orașe pentru că avem utilități la Brănești. Sper să atragem și mari investitori când terminăm investițiile. Vom avea utilități, apă, canal, infrastructură rutieră. Tot e în derulare. Avem cel mai mare proiect la care lucrăm din 2020, alimentare cu apă în trei sate. Cealaltă parte a comunei au apă din 2012. Canalizarea e în proiect, se referă la toate satele comunei, 38 de kilometri. La momentul actual, lucrarea e aproape finalizată. Stadiul de execuție e 90%. Termenul final va fi în iulie, în acest an. În două săptămâni, trecem la probele de apă din satele care nu erau racordate. Stația de epurare e gata”, a mai spus primarul într-o emisiune la Radio Accent.

 

Localnicii se vor putea racorda din vară, odată ce vor fi gata lucrările. Totul va fi gratuit, mai anunță edilul din Brănești.

Vizualizări: 12,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: