Actualitate

CEO așteaptă răspunsul de la ITM

Complexul Energetic Oltenia a înaintat luni o adresă către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a afla ce federații au dreptul să participe la negocierile noului Contract Colectiv de Muncă. Cel mai probabil, răspunsul din partea inspectorilor de muncă ar urma să ajungă spre finalul acestei săptămâni la compania energetică.

Liderii de sindicat și administrația companiei energetice urmează să aibă o nouă întrevedere pentru a discuta despre drepturile minerilor și energeticienilor, joi.

Principala discuție dintre cele două părți se leagă de venitul angajaților producătorului de energie, venit care oricum este stabilit deja.

Administrația a anunțat că poate oferi o creștere de 5% la salariu, în timp ce sindicatele au cerut 15 procente. Totuși, gurile rele vorbesc că suma se va învârti în jurul a 10%, dar acest lucru urmează să se vadă la finalul negocierilor. O problemă care ar trebui însă negociată mult mai bine este aceea a protecției sociale pentru mineri și energeticieni.

Compania trece printr-un Plan de Restructurare care este respectat aproape cu sfințenie în ceea ce privește închiderea capacităților, însă noile capacități de producere a energiei sunt inexistente. Riscul ca oamenii să rămână fără locuri de muncă este unul destul de ridicat, mai ales că CEO nu prea mai vinde energie, iar banii pentru plata salariilor vor reprezenta o problemă care nu ar trebui omisă de către sindicaliști și, tocmai din această cauză, ar trebui să se zbată ca oamenii să primească bani în cazul în care vor fi trimiși acasă, așa cum se întâmplă în țara vecină, Bulgaria.

 

Vizualizări: 1,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: