Actualitate

Ce creștere salarială se prefac că cer sindicatele din CE Oltenia

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia solicită o creștere a veniturilor pentru mineri și energeticieni de cel puțin 13,8%, cât e rata inflației. La prima întâlnire, Directoratul a propus o majorare cu doar cinci procente, variantă de care sindicaliștii nici nu vor să audă.


"Revoluționarul sindicalist" Eugen Iovan, un fel de "săgeată ionică" de la Termocentrala Turceni, a declarat că i s-a trasat sarcină clară lui Dan Iulius Plaveti, la ultimele negocieri: să găsească bani pentru creșterea salariilor. “Domnul Plaveti a primit sarcină de la sindicate să găsească banii necesari pentru creșterea salariilor. Salariații muncesc, își fac treaba mai ales în condițiile pe care le știți și dumneavoastră. S-a ieșit la pensie și s-au dublat responsabilitățile pe fiecare salariat atât din termocentrale, cât și din cariere. Să găsească banii necesari”, a declarat Eugen Iovan, tulburând liniștea șefului CEO. Realizați că Plaveti nici nu mai pune geană pe geană din cauza intervenției făcute de Iovan. 


Propunerea Directoratului, la prima întâlnire cu sindicatele, a fost de 5,3%. Sindicaliștii nici nu vor să audă de această variantă și cer ca plusul pentru salariații companiei să fie cel puțin cât rata inflației. „Anul trecut, au venit cu zero creșteri salariale și tot am obținut creșteri. Nu acolo e problema. Trebuie văzut exact în buget. Nu putem să avem creștere mai mică de 13.8% cât au primit pensionarii. Să facă eforturi să găsească banii”, a mai spus Iovan la Radio Infinit.


Până la finalul lunii martie, cele două părți trebuie să se înțeleagă în privința noului contract colectiv de muncă. De la 1 aprilie, noul document va intra în vigoare. Compania mai numără în jur de 9.000 de salariați.


Dacă și sindicaliștii ar fi serioși precum măsurile pe care le cer, lucrurile ar sta minunat. Din păcate...trădarea este dusă la rang de artă în rândul celor ce ar trebui să reprezinte clasa muncitoare. În cazul de față, negocierile se trasează înaintea...negocierilor. Exemplu: Cât le dăm? 9%? Ok. Noi oferim 5%, voi cereți 13%. Vă zbateți, facem circuri și cu greu obțineți 9%, așa cum deja am stabilit. Bine? Gata. Hai la treabă! 

 

Vizualizări: 3,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: