Actualitate

Spitale blocate de un atac cibernetic

Mai multe spitale din România au fost atacate cibernetic. Din primele dare ar fi vorba de 15 unități medicale, dintre care cel puțin cinci sunt în București. 

Atacul cibernetic a provocat un blocaj în activitatea spitalelor. Sunt pacienți care așteaptă la camera de gardă, pentru că nu se poate opera niciun serviciu.

La Târgu Jiu nu sunt probleme. „Menționăm că sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nu a fost ţinta unui atac cibernetic. Activitatea medicală s-a desfășurat și se desfășoară în condiții normale; nu au fost probleme nici în ceea ce privește procedurile de internare a bolnavilor”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a confirmat atacul  de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale.

„Mai multe spitale sunt afectate de atac. În acest moment, o echipă de specialişti ai DNSC s-a deplasat la faţa locului, pentru investigarea incidentului cibernetic”, a comunicat instituţia.

DNSC recomandă ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru a se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor, aceasta reprezentând o prioritate.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: