Eveniment

Biciclist căzut de la opt metri

Salvamontiștii gorjeni au salvat aseară o persoană care a căzut în zona Cheile Sohodolului, din masivul Vâlcan.

Salvamontiștii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului și, în cadrul căutărilor efectuate, au reușit sa observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apa sub digul de beton al râului. 

La o cercetare mai atentă au reușit să descopere și victima căzută de la o înălțime de peste 8 metri și blocată într-un spațiu foarte îngust dintre dig și peretele muntelui.

“Afectată de căderea de la mare înălțime, de expunerea la frig, victima prezenta o stare de inconștientă, dar prezenta semne vitale salvamontiștii axându-se de la început pe eliberarea de sânge și secreții a cavității bucale și menținerea cât mai liberă a căilor respiratorii”, au transmis salvatorii.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la fața locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.
În cadrul operațiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcție de configurația terenului, reușind să ridice victima pe cei 8 metri diferența de nivel și să o predea ambulanței SAJ.

 

Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: