Eveniment

Multe solicitări la 112 - VIDEO

Numărul de urgență 112 a fost luat cu asalt de gorjeni, după ce mai multe clădiri și mașini au fost afectate în urma cutremurului din 14 februarie, ora 15.16, care a avut 5.7 grade pe scara Richter.

Este multă agitație în Târgu Jiu și nu numai, mii de oameni sunt pe străzi. În jurul primăriei Târgu Jiu sunt multe cărămizi căzute.

Prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, a spus că sunt clădiri afectate la Arcani, la Bîlteni. Deocamdată nu au fost raportate victime, dar panica este mare în rândul populației.

Un cetățean a spus că la Arcani cutremurul s-a simțit foarte puternic, fiind multe clădiri cu țigle căzute.

actualizare, ora 16.00: "Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. 

Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență.

Până în acest moment, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează  fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime", a transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: