La modă

Ce este cornata și cum o poți face

Cornata este o băutură alcoolică specific românească, preparată din coarne fermentate cu zahăr și alcool.

Adunați 3-4 kilograme de coarne, apoi le spălați și le puneți la uscat, la soare. Le curățați de codițe și apoi le puneți într-o sticlă de 5 litri, împreună cu un kilogram de zahăr.

Sticla se agită bine ca să amestece fructele cu zahărul, apoi se lasă așa, cu capacul închis, timp de câteva săptămâni, până când începe să se separe siropul de coarne.

În perioada aceea puteți turna alcool peste sirop, în ce proporție doriți. Aici depinde dacă vreți o băutură de tip lichior, și atunci se toarnă maxim jumătate alcool, iar restul sirop, sau dacă vreti o bautura mai tare, doar cu aroma de fructe, atunci amestecați 3/4 alcool si restul sirop.

Exista și varianta în care puteți lăsa recipientul la rece și să amestecați siropul cu alcool doar la servire.

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: