Eveniment

Bătut de vecin, cu parul

Un bărbat din Ploștina a fost condamnat ieri la  Judecătoria Motru, la 200 de zile amendă penală, pentru infracțiunea de lovire și alte violențe.

Agresorul și victima sunt vecini, gard în gard, dar se ceartă de mult timp. În martie 2020, o astfel de ceartă a degenerat, unul dintre ei s-a înarmat cu un par din lemn având lungimea de 2-3 m și l-a lovit pe celălalt în zona capului, de mai multe ori.

Victima a rămas inconștientă câteva momente, agresorul a fugit. Cel lovit și-a revenit și a chemat ambulanța. “Că, urmare a loviturilor aplicate de inculpat persoanei vătămate, aceasta a suferit leziuni traumatice la nivelul regiunii parietale anterior median, la nivelul regiunii frontale dreapta, la nivelul regiunii parietale dreapta, la nivelul regiunii temporale stânga postero-superior și la nivelul regiunii claviculare stânga, care au necesitat pentru vindecare 10-12 zile îngrijiri medicale și nu i-au pus viața în primejdie, având ca mecanism de producere lovirea cu corp dur”, se arată în documentul de la instanță.

Cel bătut spune că și în mai 2020, vecinul i-a tăiat cu o secure, pe o porțiune de 15 ml, un rând de viță de vie de altoi, i-a scos din pământ stâlpii de susținere al acestuia, i-a tăiat sârma de ancorare a stâlpilor și l-a amenințat cu securea. “Nu are martori pentru a proba aceste fapte din 12.05.2020, întrucât la fața locului nu a fost vreo altă persoană. S-a constituit parte civilă cu suma de 10 000 lei, reprezentând despăgubiri materiale”, mai arată sursa citată.

Martorii au avut declarații contradictorii, astfel că instanța l-a pedepsit pe agresor doar cu amendă penală, dar i-a pus în vedere că riscă închisoarea dacă nu se potolește. Acesta este pensionar și ar putea să își vadă liniștit de viață, fără conflicte.

 

Vizualizări: 2,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: