Anchetă

Baronul Costel i-a făcut sclavi pe moșia sa pe angajații Direcției Publice! 

Titulatura de ”baron” face parte din CNP-ul primarului Municipiului Motru, Cosmin Costel Morega, și vine cumva pe filiație!

E, totuși, și o răzbunare a destinului să fii baron și să te cheme Costel! Cum sună: ”Vătaful Costeluș”?! Orașul rămâne pe panta abruptă a involuției și, în afară de un supermarket și un hotel, investiții independente de cel care-l conduce, urbea e una cârpită, petecită, iar primarul prosperă și profită.

 

Anul trecut, pe 26 iulie, primarul a comandat echipei de la ”spații verzi”, adică angajaților societății Direcția Publică SA, deținută de Consiliul Local Motru, să curețe terenul de lângă ștrand, pentru că este domeniul public al orașului. 

Toată echipa, adică 16 oameni, cu tractor și remorcă, și un utilaj au muncit acolo câteva zile, plătiți fiind din bani publici.

Peste doar câteva zile, pe 3 august, acel teren, de 502 mp, de pe strada Salciei a fost cumpărat chiar de soția primarului, Ionela Adriana Morega. 

10.000 de euro, adică 49.171 de lei, în numerar, a plătit consoarta lui Costeluș, mandatarei proprietarului pentru acel teren.

 

Misiunea fusese îndeplinită, deocamdată, însă continuarea e tot pe bani publici.

După ce și-a curățit terenul cu echipa de muncitori de la societatea de gospodărire a orașului, primarul și-a pus umplutură, în fața noii sale proprietăți. Motivația e că e domeniu public, unde va fi amenajat un drum. 

Umplutura e, de fapt, descoperta de asfalt, adusă de pe strada Minerului, unde lucrările sunt făcute, în bătaie de joc, de firma lui Dan Gavrilescu, fost director comercial la Complexul Energetic Turceni, în vremea PDL. Utilajele firmei plătite din buzunarul motrenilor au cărat umplutură la proprietatea primarului, iar acesta a avut grijă să amenajeze doar în zona în care și-a achiziționat terenul, ignorându-i pe ceilalți proprietari de pe stradă.

Trebuie spus că lucrările de reparații pe strada Minerului sunt o sfidare la adresa cetățenilor și o bătaie de joc la adresa banilor publici!

Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma unei proceduri simplificate, în noiembrie, anul trecut, firmei Damitrade SRL. Pentru 368.000 de lei, societatea trebuia să toarne asfalt pe o suprafață totală de 5.524 mp și să monteze borduri pe 279 ml. 

Ce se vede în oraș e doar un strat subțire de asfalt, decojit pe alocuri, și guri de canal acoperite total sau partial cu asfalt, pe strada Tineretului. Fotografiile postate pe rețelele de socializare arată starea orașului: o cârpeală generală, așa cum îi place lui Costeluș.

 

Primarul a făcut în așa fel încât societatea Direcția Publică SA a rămas fără niciun organism de conducere timp de o săptămână, iar Morega a declarat, public, că era dispus să preia personal coordonarea acesteia. Cel mai probabil mai avea ceva lucrări de executat pe la proprietățile sale din Motru.

Vizualizări: 6,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: