Anchetă

Fără hoție, useristul Drulă a vrut să dea de două ori bani pentru același drum

Cunoașteți firma Egis, cea care a încasat câțiva ani bani pentru consultanță, zeci de milioane de euro, pentru autostrada pe care Bechtel ar fi trebuit să o facă în România.

Ei bine, firma asta a câștigat atât licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj, cât și pe cea privind drumul expres Târgu Jiu - Craiova.

Pe tronsonul Filiași - Craiova, cele două drumuri se suprapuneau, astfel că ministrul Grindeanu a anunțat anularea licitației privind Craiova - Lugoj. Spre revolta fostului ministru Drulă, de la USR, care nu vede o problemă să plătești un proiect de două ori. Că doar nu e furt!

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, după anularea licitaţiei pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj, că acest proiect, aşa cum fusese gândit ca perioade de proiectare şi execuţie, ar fi durat circa 10 ani, timp în care firma Egis, care avea experienţa autostrăzii Bechtel, „ar fi păpat iar un purcoi de bani degeaba”.

„Drulă a vrut să îngroape Drumul Expres Craiova – Lugoj. Doar perioada de realizare a studiului de fezabilitate era de 4 ani! Adăugaţi licitaţia pentru proiectare, proiectarea, licitaţia pentru execuţie şi execuţia! Asta în cazul fericit în care nu erau contestaţii la instanţă! Adică vreo zece ani! Timp în care firma Egis, legată de doamna Clotilde, care avea experienţa autostrăzii Bechtel, cea care nu a trecut niciodată de studiul de fezabilitate, dar pentru care unii au câştigat ca şi cum s-ar fi făcut, ar fi păpat iar un purcoi de bani degeaba! Noi vrem autostrada Craiova – Lugoj! Şi se va face!”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Anunţul privind anularea licitaţiei pentru pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj a fost făcut, marţi, de fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitaţia, lansată anul trecut în mandatul meu, era pe final, cu câştigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul. Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect şi cel al drumului expres Craiova-Târgu Jiu, proiect contractat anul trecut. Aşadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30 km (sectorul Craiova-Filiaşi) se anulează un proiect de 250 km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş-Lugoj. Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia şi Banat”, a scris Drulă pe Facebook.

Furtul din bani publici nu este o problemă, dacă banii furați ajung la useriști.

Vizualizări: 3,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: