Anchetă

Primar din Gorj, cercetat penal de DNA

Primarul din comuna gorjeană Plopșoru are dosar la DNA, fiind acuzat de mai multe fapte grave. Deja mai multe persoane din localitate au fost audiate în cauză.

Grigorie Petre este cercetat pentru mai multe fapte. Una se referă la nerespectarea unei hotărâri judecătorești privind plata a 1,8 miliarde de lei vechi, hotărâre definitivă și irevocabilă. Potrivit hotărârii, banii ar fi trebuit plătiți de primar și de membrii comisiei de fond funciar, dar au fost achitați din bugetul primăriei. Curtea de Conturi a descoperit măgăria și a impus recuperarea banilor de la adevărații vinovați, ceea ce nu s-a întâmplat.

O altă neregulă se referă la amplasarea unor bazine de apă pe un teren proprietate privată. Investiția, care este tot de ordinul miliardelor de lei vechi, nu a putut fi pusă în funcțiune, pentru că terenul nu aparține domeniului public.

Nu este singura investiție nefuncțională din Plopșoru. Procurorii verifică și de ce stația de sortare și reciclare a deșeurilor menajere, finalizată în 2012, nu a funcționat niciodată.

Plângerea făcută la DNA cuprinde și alte nereguli, unele referitoare la achiziții publice supraevaluate, altele privind începerea unor lucrări fără autorizație de construcție sau realizarea unor lucrări neconforme, cum ar fi cele care privesc asfaltarea ulițelor în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni.

Nici canalizarea, pentru care s-a obținut finanțare în 2013, nu este funcțională în 2022, deși avea termen de finalizare anul 2017.

Vizualizări: 9,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: