Politică

Bankwatch și USR au oprit activitatea Carierei Roșia. Stingeți lumina!

Bankwatch a reușit să obțină în instanța de judecată o decizie privind oprirea activității la Cariera Roșia, într-unul dintre cele mai dificile momente prin care trece România din punct de vedere energetic.

Ca să se asigure că decizia instanței este pusă în aplicare imediat, unul dintre liderii USR de la nivel național a venit personal în Gorj, pentru a sesiza poliția. Este vorba de Octavian Berceanu, candidat la șefia USR și fost șef al Gărzii de Mediu.

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a spus că societatea a făcut recurs, dar decizia este executorie, astfel că activitatea a fost oprită. "Instanța a reținut că Bankwatch a reușit să creeze o aparență că acordul de mediu a fost emis cu nerespectarea prevederilor legale și decide suspendarea acordului de mediu, până când instanța va judeca, pe fond, solicitarea Bankwatch de anulare a acordului de mediu. Mai reține instanța că se pot produce pagube asupra speciilor și habitatelor protejate. Am făcut recurs și acest recurs trebuie să se judece în regim de urgență”, a declarat Daniel Burlan, la Tele3.

Acesta l-a criticat pe Octavian Berceanu pentru scandalul făcut joi la Cariera Roșia. "El vrea să stingă lumina în România? Știți ce înseamnă închiderea Carierei Roșia până la finalul anului?", a acuzat Burlan.

Închiderea Carierei Roșia înseamnă reducerea la jumătate a producției de energie pe bază de cărbune și o iarnă fără stocuri. USR, alături de așa-zilele organizații de mediu și de judecătorii dependenți de interese străine vă invită să stați pe întuneric.

 

 

Vizualizări: 3,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: