Social

”Gorjul Curat”, parteneriat pentru eliberarea județului de gunoaie 

Mai multe instituții din Gorj și-au unit forțele pentru a scăpa județul de gunoaie. Este vorba de proiectul ”Gorjul Curat”, pentru care Prefectura Gorj,
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj (ADIS) Gorj, Garda de Mediu Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj au încheiat un protocol de colaborare. 

Prin acest parteneriat, instituțiile și-au asumat mai multe obiective. Unul dintre acestea prevede ca, cel târziu în luna iunie, colectarea deșeurilor menajere să fie funcțională în toate localitățile. De asemenea, până în decembrie, vor trebui amenajate puncte de colectare a deșeurilor în fiecare zonă din județ și, tot până atunci, se va proceda la amenajarea infrastructurii de depozitare a deșeurilor în zonele turistice din Gorj. 

Autoritățile vor ca până în luna iunie să identifice zonele de depozitare ilegală a deșeurilor, pentru a fi ecologizate cu prioritate. Un alt obiectiv prevede ecologizarea și întreținerea curățeniei pe toate drumurile publice, a șanțurilor și acostamentelor, a cursurilor de apă și a zonelor turistice din județ.

Pentru menținerea curățeniei în județul Gorj, autoritățile au în vedere elaborarea unui plan de acțiune și control a faptelor de încălcare a prevederilor legislației de protecție a mediului, acesta urmând să fie realizat până în luna mai. Tot în acest sens, și-au propus să-i identifice pe cei care aruncă gunoaie la voia întâmplării și să sancționeze astfel de fapte. 

Protocolul de colaborare va fi încheiat pentru o perioadă de 2 ani. La finalul lunii martie, Consiliul Județean Gorj a adoptat o hotărâre prin care a aprobat acest protocol de colaborare. 

 

Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: