Actualitate

Amendă uriașă pentru un gorjean care avea trei ciobani fără carte de muncă

Un bărbat din comuna gorjeană Câlnic a fost amendat cu 60.000 lei de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, pentru muncă la negru. În urma unui control inopinat, inspectorii  din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat, săptămâna trecută, trei persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare în beneficiul acestuia. Cele trei persoane lucrau în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor.

 

Pentru muncă la negru a fost amendat și un angajator din municipiul Motru, în data de 21 martie. Sancțiunea, în sumă de 20.000 de lei, a fost  aplicată pentru muncă nedeclarată în domeniul construcțiilor.

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 21 martie-8 aprilie un număr de 127 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 59 de sancțiuni în valoare de 368.000 de lei și dispuse 346 măsuri de intrare în legalitate.

 

În perioada 05-08 aprilie 2022, ITM Gorj a desfășurat Campania Naţională de verificare pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea de fabricare a produselor de brutărie și a produselor făinoase, dar și în domeniul comerțului cu amănuntul al pâinii, a produselor de patiserie și a produselor zaharoase, în magazine specializate.

 

 ”Au fost efectuate 16 controale care au vizat atât identificarea și combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, cât și respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă, iar pentru deficiențele constatate au fost dispuse de către inspectorii de  muncă 21 măsuri de remediere și aplicate amenzi în cuantum de 11.000 lei”, au transmis reprezentanții ITM Gorj. 

 

Inspectorii de muncă gorjeni vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale.

 

 

 

Vizualizări: 1,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: