Actualitate

Aviz favorabil în comisia juridică pentru legea așteptată de mineri

Proiectul de lege în baza căruia minerii și energeticienii ar putea fi pensionați mai devreme a primit aviz pozitiv în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.


“Deoarece am văzut că se continuă cu manipularea în spațiul public, precum că proiectul de modificare la legea pensiilor pentru reducerea vârstei de pensionare ar fi neconstituțional, postez aici avizul din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, aviz favorabil votat în unanimitate de juriștii specialiști din Parlamentul României”, a scris Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, pe pagina de socializare.

Acesta i-a dat o replică discretă președintelui Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, care spunea într-o emisiune tv, atacându-i pe sindicaliștii care protestează pentru acest drept, că dacă îi pune pe câte unii să citească, automat le sar muștiucii. “Oameni buni, cu toate că suntem luați de proști, suntem luați în bășcălie și cu o aroganță nesimțită suntem trimiși să citim pentru că îndrăznim să ne cerem un drept, noi continuăm să le arătăm cât de ridicoli pot să fie și tocmai de aceea le reproșăm că s-au transformat în trompetele administrației și politicului de la putere. Nu o să-i pot tolera niciodată pe sindicaliștii care sunt împotriva oamenilor invocând tot felul de aberații, de data aceasta prefăcându-se în specialiști juriști și economici, fiind pe față cu administrația și cu liderii politici de la putere”, este mesajul lui Manu Tomescu.

Acesta este susținut de președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu. “E un mare sindicalist, șef de federație, care a trâmbițat pe la toate televiziunile locale, a trâmbițat de a roșit fibra optică în tot județul, cum că această lege a fost făcuta pe picior, cu greșeli gramaticale și legislative grave, bla, bla, bla... și uite, comisia juridică l-a contrazis. E inginer de meserie, dar se pare că și-a dat doctoratul în drept cu Ponta, că prea ne învață cum e cu legile astea, nu e seară să nu ne predea câte un curs de drept pe la televizor”, este mesajul lui Mitrescu, singurul care a apărat în timp dreptul salariaților din termocentrale de a avea condiții deosebite de muncă. Așa se face că, de ani buni, doar salariații de la Termocentrala Rovinari au condiții deosebite de muncă, iar ceilalți normale. Culmea, la protestele din piață merg cei care au deja acest drept, iar colegii lor îi susțin pe facebook.

Vizualizări: 3,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: