Actualitate

Manu Tomescu, atac fără precedent la liderul FNME. “Trompetă politică”

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a lansat un atac la adresa minerilor și energeticienilor care protestează de cinci săptămâni la Târgu Jiu pentru o nouă lege a pensiilor. Pîrvulescu a spus că este o gogoașă caldă, prin rostogolirea căreia oamenii au ajuns să își dorească închiderea CE Oltenia.

Noua lege ar permite pensionarea salariaților Complexului Energetic Oltenia la 52 de ani, ceea ce înseamnă că peste patru mii ar pleca la pensie într-un singur an.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, afiliat la FNME, a spus că Pîrvulescu a devenit o trompetă. “Liderii Comitetului Sindicatului Energia Rovinari sunt la sediul sindicatului din Termocentrala Rovinari pentru a-i face o invitație lui Pirvulescu și Căldărușe, ca împreună cu toată Comisia de Negociere să vină să viziteze locurile de muncă din SE Rovinari, ca să vadă cum se muncește în producție! Despre Căldărușe știam că nu poate să reprezinte niciodată interesele celor din producție, pentru că politicul și administrația i-au făcut sindicatul pe care îl conduce, dar în ultima perioadă l-a contaminat și pe Pîrvulescu, amândoi devenind trompetele administrației și politicului”, a transmis Manu Tomescu.

Salariații din Termocentrala Rovinari au condiții deosebite de muncă, cei cu adevărat afectați fiind cei din celelalte trei termocentrale ale CE Oltenia, care au condiții normale de muncă. Dacă ar trece proiectul aflat în dezbatere la Camera Deputaților, salariații ar beneficia retroactiv de recunoașterea grupei de muncă și s-ar putea pensiona mai devreme.

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: