Social

Avicola mută găinațul din Dănești

Firma care deține ferma de păsări din comuna gorjeană Dănești a renunțat să mai facă în localitate depozitul pentru gunoi de pasăre, ca urmare a protestelor localnicilor. Depozitul va fi relocat în altă localitate, intenția fiind de a face și o fabrică de compost.

Investiția fusese începută la Dănești, fără a avea toate autorizațiile necesare, apoi abandonată. “Îmi pare rău să spun că a fost vandalizată, era împrejmuită, au furat oamenii și plasa de sârmă, țevile, porțile. Amplasamentul a fost ales greșit, în apropierea caselor”, a spus primarul Mădălin Paliță la o emisiune. La cât de înverșunați erau sătenii, să zică merci că nu au apucat să aducă și compostorul! 

Primarul susține că oamenii erau obișnuiți să ia gunoi de grajd pentru a fertiliza terenurile, dar acum nu mai este posibil. “Solul nu este bun pentru agricultură, oamenii preferau să pună acest gunoi de Avicola, la noi chiar e necesar în agricultură. Nu le mai dă. Au motivat că le-a interzis Garda de Mediu, este posibil să fie așa”, a explicat primarul localității.

Deși s-a opus inițial investiției, primarul pare să aibă o urmă de regret. “Voiau să facă o fabrică de compost. Nu mă opun unei astfel de investiții, dar i-am rugat să o facă la distanță de alte construcții, chiar m-am obligat să trag utilități”, a spus Paliță, menționând că investiția ar putea fi realizată la Târgu Cărbunești. 

Tratând lucrurile serios, este normal ca orice investitor să fie susținut în ceea ce întreprinde, dar totul până la a afecta în mod direct urbea. 

Investiția de care discutăm nu-și avea locul pe amplasamentul ales din satul Văcarea. Avem precedentul gropii de gunoi din municipiu, deci... oamenii au reacționat justificat.

Vizualizări: 4,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: