Anchetă

Averea directorului Chircă de la Termocentrala Rovinari

Ca orice director din minerit care se respectă, Iosif Chircă are o avere de invidiat. Opt terenuri, apartament în București, casă, mașină și conturi doldora.

 

Iosif Chircă a încasat de la CEO într-un an peste 180 de mii de lei. La un calcul simplu, reiese că leafa lui lunară e de peste 15 mii de lei. Soția sa, Delia Chircă, e și ea tot șef în companie. E director al Direcției Comerciale și a încasat, anul trecut, peste 100 de mii de lei de la Complexul Energetic Oltenia.

 

Dacă le analizezi declarația de avere, constați că familia de șefi de la Complexul Oltenia nu o duce deloc rău. Dimpotrivă. Iosif Chircă are opt terenuri în Gorj, Vâlcea, Timiș și București. Unul agricol în Arcani și restul sunt terenuri intravilane pe care le-a cumpărat din 2008 până în 2021. Unul, situat în Târgu Jiu, l-a moștenit. Se mai adaugă un apartament în București și o casă în Târgu Jiu.

 

Are o mașină fabricată în 2017 și un scuter. În conturi, are, împreună cu soția sa, peste 300 de mii de lei și încă aproape 50 de mii de euro. În plus, are declarate fonduri de investiții de circa 400 de mii de lei.

 

 

 

Filat de procurori când lua punga cu șpagă

 

Iosif Chircă a fost filat de procurorii anticorupție în timp ce primea cinci mii de euro mită de la un om de afaceri. Acesta din urmă, potrivit unor surse, l-ar fi căutat pe Chircă la birou. Atunci el era directorul Termocentralei Rovinari, înainte să revină Laurențiu Ciurel la conducere și Chircă să devină director adjunct.

 

Apoi afaceristul și Chircă și-au dat întâlnire pe marginea unui drum comunal. Atunci directorul a primit banii într-o pungă de cadouri alături de o mapă. Potrivit unor surse, șpaga era doar o parte dintr-o promisiune mult mai consistentă financiar vorbind.

 

Chircă e acuzat acum de luare de mită. E pus sub control judiciar pentru 60 de zile și nu mai are voie să fie director la termocentrală.

Vizualizări: 7,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: