Actualitate

Au rezolvat un mare nimic la întâlnirea cu ministrul Energiei

Liderii sindicali din CE Oltenia au avut miercuri întâlnirea solicitată cu ministrul Virgil Popescu, la finalul căreia Ministerul Energiei a reușit să dea un comunicat în care să nu spună nimic. Ne comunică doar că liderii sindicali au cerut compensații pentru minerii care vor fi concediați, dar nu și care a fost răspunsul ministerului. Cu privire la faptul că ar exista un program mai dur de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, ni se transmite că o comunicare mai bună ar elimina informațiile false. Informații preluate de liderii sindicali de la politicienii locali, care le-au aflat și ei de prin ministere. 

 

 

Comunicatul Ministerului Energiei

“Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut miercuri, 17 februarie, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia și cu o delegație formată din reprezentanții organizațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Cu această ocazie, ministrul Energiei a reiterat sprijinul ministerului pentru programul de restructurare al companiei CEO, aprobat de Guvernul României și transmis spre avizare Comisiei Europene. Totodată, Virgil Popescu a menționat că în această perioadă reprezentanți ai conducerii executive ai Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experți din ministerul Energiei pregătesc răspunsurile pentru obiecțiile transmise de Comisia Europeană, cuprinse în procedura intitulată „Investigatie”, în termenele prevăzute.

Tot în acestei întâlniri de lucru au fost luate în discuție, la propunerea liderilor de sindicat, și posibile măsuri de sprijin financiar, cât și alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidența programului de restructurare.

S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească dialogul între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia și reprezentații sindicali, pentru eliminarea oricăror informații false ce pot afecta un program de restructurare și modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2”.

Vizualizări: 2,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: