Eveniment

Aproape 900 de amenzi pentru viteză în Gorj. În doar o săptămână!

Circa 870 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză au aplicat polițiștii gorjeni, în perioada 21-27 martie, valoarea amenzilor depășind 300 mii lei.

În urma depășirii regimului legal de viteză cu peste 50 sau 70 de km/h, polițiștii au reținut 164 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. ”La data de 23 martie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 50 ani, din comuna Țânțăreni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 Aninoasa, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 168 km/l în localitate, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h. De asemenea, bărbatul nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, fiind necesară urmărirea autovehiculului  pentru oprire. Totodată, conducătorul auto nu a avut asupra sa permisul de conducere”, conform Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.  

Șoferul respectiv a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 4.350 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pe drumurile publice,  pentru o perioadă de 150 de  zile.  

Polițiștii spun că principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum. Din acest motiv, anunță că vor urma și alte acțiuni care au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră. 

Vizualizări: 1,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: