Actualitate

ANAF șterge datoriile unei mari societăți din Gorj

Datoriile companiilor românești din sectorul apărării vor fi sterse de ANAF. Este vorba de sumele datorate până la 31 martie 2022. Printre acestea este și Uzina Mecanică Sadu din județul Gorj.

Datoriile sunt: impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și cele accesorii. ANAF va șterge, în total, obligații fiscale de 137,2 milioane lei.


Conform documentelor, acele companii nu pot achita acele datorii și conduc la creșterea plăților restante, creează instabilitate și afectează semnificativ situația economico-financiară a acestora.

Motivul principal pentru cre se ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât Forțele Sistemului Național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și păentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO.

Se propune menținerea unor capacități adecvate de producție militară care să permită, pe deoparte, un grad ridicat de autonomie în înzestrarea FSNA, iar pe de altă parte continuarea exporturilor în vederea amoritzării costurilor cercetării, retehnologizării și producției militare de uz propriu.

Vizualizări: 2,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: