Actualitate

Unde va amenaja CE Oltenia parcurile fotovoltaice 

CE Oltenia va demara anul acesta lucrările de amenajare a unor parcuri fotovoltaice, ca parte din angajamentul pe care și l-a luat administrația prin planul de restructurare a companiei, cu aplicabilitate până în 2026, convenit cu Comisia Europeană. Compania energetică a comunicat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj unde vor fi realizate aceste investiții pe raza județului Gorj. 

 

Într-un raport al agenției de mediu pe anul 2021 se arată că CE Oltenia va realiza, în Gorj, cinci parcuri fotovoltaice pentru producere de energie electrică, cu o putere însumată de 470 MW.

Astfel, un parc fotovoltaic cu o putere de 110 MW va fi realizat pe depozitele de zgură și cenușă închise aferente SE Turceni, iar un altul cu o putere de 115 MW va fi amenajat pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1-EMC Roșia-Rovinari. 

De asemenea, un parc fotovoltaic cu o putere de 118 MW va fi înființat pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2- EMC Roșia-Rovinari, un parc cu o putere de 110 MW va fi construit pe halda interioară din cadrul carierei Rovinari Est, iar cel din urmă, de 17 MW, va fi înființat pe halda Bohorelu-UMC Jilț. 

 

Investițiile în instalațiile de producere a energiei din surse nepoluante ar urma să fie realizate în parteneriat cu OMV și Tinmar. În mare măsură, investițiile vor fi finațate prin Fondul de Modernizare. Realizarea acestor parcuri fotovoltaice face parte din planul local de acțiune pentru protecția mediului. Acest plan reprezintă strategia pe termen scurt, mediu și lung pentru soluționarea problemelor de mediu din județ. 

Conform APM Gorj, prin Pactul ecologic european a fost stabilit ca până în anul 2030 consumul de energie din surse regenerabile să fie de 35%.

Vizualizări: 2,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: