Actualitate

O nouă microcarieră de cărbune privată în bazinul Motru 

Încă o microcarieră privată de cărbune va fi deschisă în comuna gorjeană Cătunele. Este vorba de o microcarieră experimentală ce va funcționa în perimetrul Valea Pârâului, în apropierea satului Lupoaia. Investitorii vor căuta cărbune pe o suprafață de circa 19 hectare. 

Investiția aparține societății Gekko & Neka Invest SRL din Târgu Jiu, care mai deține cel puțin o microcarieră în zonă. Societatea a primit undă verde pentru a începe excavările în zonă. 

În data de 17 martie, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a emis acordul de mediu pentru acest proiect. ”Pe o suprafață de cca. 4,73 ha s-a constituit o zonă protecție a proprietăților private din vecinătatea perimetrului. Pe această suprafață nu se vor executa lucrări de exploatare experimentală”, este precizarea făcută în acordul de mediu. 

Societatea din Târgu Jiu intenționează să valorifice resursa de lignit de pe amplasament. Din exploatarea experimentală va fi extrasă o cantitate de circa 10.000 tone de lignit. Adâncimea maximă a carierei va fi de 15 metri.

Vizualizări: 3,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: