Social

Amenzi la pizzerii și cofetării din Gorj

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a aplicat patru amenzi în cuantum de 31.200 lei, unor operatori din Motru, Turcineşti şi Ţântăreni.

O amendă de 10.000 lei a primit o pizzerie, pentru neîntreținerea și neigienizarea spațiului de preparare. Pavimentul avea spărturi, pereți erau cu infiltrații, ușa de acces cu zone degradate.

Tot 10.000 lei amendă a primit un laborator de cofetărie-patiserie, întrucât au fost identificate materii prime şi semifabricate depozitate direct pe paviment în spațiul de producție. În plus, nu s-a făcut dovada prezentei la punctul de lucru a fișelor de aptitudini ale personalului lucrător.

Și un magazin alimentar a fost amendat cu zece mii de lei, pentru următoarele deficiențe: depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate; personalul angajat nu deținea echipament adecvat de protecție, iar fișele de aptitudini nu erau actualizate; nu s-a făcut dovada efectuării acțiunilor DDD; spațiile unității necesitau o igienizare riguroasă.

O amendă mai mică, de 1.200 lei, a primit un bar, întrucât persoana care deservea unitatea la data controlului nu purta echipament de protecție adecvat și nu a putut face dovada existenței fișei de aptitudini.

Vizualizări: 737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: