Social

Spitalul Județean ia măsuri pentru a reduce factura la curent

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va prezenta, până la jumătatea lunii octombrie, un plan de măsuri pentru reducerea consumului de electricitate. 

Deja, la spital s-au făcut o serie de investiții pentru diminuarea facturilor la utilități. Anul acesta au fost reabilitate secțiile Gastroenterologie, Neonatologie și Medicină Internă 1, iar în anii trecuți au fost modernizate și secțiile Cardiologie și Pediatrie. 

Unul dintre scopurile  acestor investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost schimbate aparatele (întrerupătoare – prize) și a fost înlocuită tâmplăria din lemn, cu tâmplărie din PVC.

De asemenea, la Spitalul „Tudor Vladimirescu” se află în derulare proiectul de reabilitare energetică.

„Până la jumătatea lunii octombrie, domnul director tehnic va trebui sa prezinte un plan de măsuri de reducere a consumului de energie electrică, plan care să poată fi aplicat la nivelul unității sanitare”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Anunțata criză energetică a determinat autoritățile să ia decizii pentru reducerea consumului la electricitate. Și populația este sfătuită să utilizeze chibzuit energia din propria casa. Schimbarea becurilor și a electrocasnicelor sunt printre recomandările autorităților.

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: