Actualitate

Amendă de 20.000 lei pentru un angajator din Motru

Un angajator din municipiul Motru, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. 

,,Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 38 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 110.000 lei. 

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 117 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii. 

 

Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: