Actualitate

25 de angajări în cele 3 termocentrale de la CEO

Lipsa de personal din cadrul Complexului Energetic Oltenia a determinat administrația companiei energetice să facă o serie de angajări în perioada imediat următoare. Totuși, numărul celor care își vor desfășura activitatea în cadrul producătorului de energie nu este unul mare.

25 de persoane urmează să fie încadrate la CEO, activitatea urmând a se desfășura la Termocentralele Rovinari, Turceni și Ișalnița. „A fost o discuție săptămâna trecută pe această temă și este nevoie neapărat în anumite locuri. În camerele de comenzi este problema, nu au fost pregătiți oameni pentru cei care au ieșit la pensie și sunt locuri libere care trebuie ocupate. Sunt locuri de muncă unde nu poți forma specialiști de azi pe mâine, e nevoie de luni sau chiar ani pentru a forma un om pe postul respectiv”, anunță președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. 

Angajări vor fi doar în termocentrale. "La ora actuală, este vorba doar de angajări în termocentrale. În toate cele trei centrale energetice se vor angaja oameni, este vorba de 25 – 30 de persoane, în total", a mai spus Căldărușe.

Deficit de personal este și în carierele miniere, după cum se plâng salariații.

Ieșirea la pensie în număr mare a angajaților Complexului Energetic Oltenia a determinat criza de personal din cadrul termocentralelor. Situația ar putea să fie chiar mai dificilă în lunile următoare, mai ales că se așteaptă un nou val de pensionări în cadrul companiei de la Gorj.

 

Vizualizări: 5,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: