pamFLEȚI

Am înfrânt!! Ne-au gazat și curentat în același timp

Nici nu știu care exprimare este mai plastică. Ne-au gazat și curentat sau neam gazat și curentat?! Cred că merg ambele, dar puse în contexte diferite. 

În fine... până una alta, a venit iarna și odată cu ea bocetele românilor când s-au trezit "salvați, dar înecați". Acum un an - doi, promotorii "liberalizării" pieței de energie și gaz ne povesteau cât de roz vor fi lucrurile și ce mari beneficii urmează pentru pământean prin punerea în aplicare a unei astfel de măsuri. 

Cristina Prună, "portavocea salvatoare" de la USR, uită acum prin omisiune ce susținea sus și tare pe vremea când se afla la guvernare. "Au fost discuţii şi pe sectorul energetic, din toate prevederile pe care OUG 114 le-a avut şi parte din ele au fost abrogate sau reformulate într-o manieră care să deblocheze efectele nocive pe care această ordonanţă le-a avut asupra investiţiilor din sectorul energetic, dar şi blocajelor din piaţă", spunea madame Prună acum un an, pe vremea când se aflau la guvernare.


"Liberalizarea pieței aduce avantajul alegerii unui furnizor de energie electrică ce oferă costuri scăzute şi servicii eficiente, ce va fi simţit de către consumator. Acesta va alege, după câteva căutări, oferta pe care o consideră avantajoasă, iar acest lucru se va vedea în preţul afişat pe factură la final de lună", spuneau propagandiștii. Doar că cea mai avantajoasă ofertă de după liberalizare este dublă ca tarif față de cea mai scumpă ofertă de dinainte.
Câtă manipulare, câtă mizerie și cu câtă nonșalanță ne-au livrat aceste texte. 

Acum, la nici un an de zile, văzând efectul, adică explozia prețurilor, întorc placa și se vor bocitoare alături de pământeni. Niste jeguri, că altfel nu le putem spune. 

"Prețurile pe care le vor plăti românii cresc la un nivel greu de imaginat. Procentele cu care se majorează diferă în funcție de furnizor, fără un punct de reper și, mai ales, fără explicații", spune acum Prună.

Fantastic! Păi, ce făcurăm? O răzgândirăm? Și ce mai poate omul de rând să facă acum, când află de la o zi la alta că prețurile sunt ”actualizate” prin mai știu eu ce act adițional, având posibilitatea de a denunța contractul în termen de... 30 de zile??? Să ne ducem, unde? Ne credeți atât de idioți încât să nu pricepem că furnizorii își măresc tarifele sincronizat?

Acesta a fost și scopul ascuns, despre care "salvatoarea" Cristina Prună nu vrea să ne mărturisească nimic. Crearea unui culoar băieților deștepți din energie spre monopolul absolut.


Vă asigur că, la acest moment, România se află pe buza prăpastiei din punct de vedere al independenței energetice. Urmăriți declarațiile factorilor de decizie și trageți singuri concluziile. 

În timp ce marile puteri își securizează producția de energie autohtonă, indiferent că discutăm de producție pe hidro, cărbune sau nucleară, în România, idioții care ne reprezintă fac contrariul. Trădare... sau cum se numește asta? Ba mai iasă și public să spele creierul necunoscătorilor că principala cauză a scumpirii, cităm din ministrul Virgil Popescu, ar fi alta: "Majorarea este cauzată de certificatele de CO2 care intră în prețul zilnic al producției de energie în țările care poluează apelând la termocentrale pe cărbuni". Cu maxim de respect, băi, manipulatorilor, certificatele afectează doar producția de energie pe cărbune. Atât. Restul "liberalizării" de unde vine? Să înțelegem că mai nou se cară curentul cu găleata și generează costuri suplimentare?

Ne-ați gazat și curentat, ticăloșilor! Pentru susținătorii acestor specimene, îi rog să dea un search pe google și să le urmărească declarațiile. În cazul Cristinei Prună lucrurile stau mai simplu. Bazată probabil pe habarnismul și fanatismul electoratului dumneaei, a lăsat autogolurile expuse pe Facebook, în toată splendoarea lor. 

Așa au reușit ei să învingă, timp în care noi, populimea, am înfrânt din nou. Adios!

Vizualizări: 6,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: