Actualitate

Aici va fi construit grupul pe gaze de la Turceni

Complexul Energetic Oltenia a elaborat un Raport privind impactul asupra mediului pe care îl are realizarea unui grup energetic pe gaze la Turceni. Documentația de aproximativ 150 de pagini poate fi consultată pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Scopul documentaţiei este de a identifica, evalua şi prezenta impactul potenţial al proiectului Construcția unui bloc energetic de cca. 475 MW pe gaz natural la S.E. Turceni.

În document se arată că suprafața care va fi ocupată de noua investiție este de circa 123.000 mp și se află în administrarea Complexului Energetic Oltenia.

“Noua instalaţie de producera energiei în CCGT va fi alcătuită dintr-o turbina cu gaze şi o turbină cu abur: 1 x TG + 1 x HRSG + 1 x TA și un generator electric, cu următoarele caracteristici tehnice: Turbină cu gaze, TG, cu puterea electrică unitară de cca 329 MW: un cazan recuperator de caldura cu producere abur, HRSG, fara ardere suplimentară, o turbină cu abur în trepte TA cu puterea de circa 145 MW. Rotorul turbinelor și generatorul electric sunt montate pe un singur ax. Alimentarea cu gaze naturale a noilor instalaţii se va realiza prin intermediul unei conducte noi racordată la conducta existent (varianta 3 agreata pentru racordul de gaz natural)”, se arată în document.

Materia primă ce urmează a fi utilizată va fi gazul natural ce se asigura prin realizarea unui racord dn=600 la magistrala de transport gaze naturale existentă în proximitate.

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: