Social

Alertă de inundații pe Jiu. Avertizări de la mai multe instituții!

Administrația Bazinală de Apă Jiu anunță că este alertă Cod galben de inundații pe Jiu, din 20 mai - ora 06.00 până a doua zi la ora 24.00.

Pot avea loc scurgeri importante pe versanţi, se pot forma torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Autoritățile locale și județene, precum și Inspectoratele pentru Situații de Urgență au fost informate prin Dispeceratul Apele Române.

Și Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, grindină şi vijelii, valabile până vineri seară, în mai bine de jumătate de ţară.

Astfel, potrivit meteorologilor, avertizarea cod galben este în vigoare miercuri, de la ora 17.00, până vineri la ora 11.00.

Alerta anunţă ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Potrivit avertizării ANM, astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp.

Avertizarea cod portocaliu vizează 19 județe și va fi în vigoare miercuri de la ora 17.00 până vineri la ora 11.00. Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Avertizări a transmis și IPJ Gorj, care le recomandă șoferilor să fie atenți la drum, pentru că urmează zile cu ploi.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: