Social

Fermierii din Crasna au dat pe culturi cu substanțe care nu mai sunt permise

O fitofarmacie cu punctul de lucru în comuna gorjeană Crasna a comercializat către fermieri produse de protecția plantelor care nu mai sunt autorizate pentru culturile din România. Faptul a fost descoperit, marți, de polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, care au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor OUG 195/2005, privind protecţia mediului.

De asemenea, au fost identificate produse de protecția plantelor având termenul de valabilitate expirat, acestea fiind expuse la raft pentru comercializare.

“Cele 375 de monodoze sigilate a 1,8 ml/flacon, neautorizate pentru comercializare, respectiv cantitatea de aproximativ 21 de litri și 150 grame produse de protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat, au fost indisponibilizate de polițiști pentru continuarea cercetărilor”, a comunicat IPJ Gorj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de comercializarea produselor de protecție a plantelor neautorizate și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: