Social

A murit un cunoscut medic din Gorj

Medicul Lidia Florescu s-a stins din viață după o grea suferință, anunță colegii de breaslă. A fost primul medic nefrolog din județ. 

“Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe! Cu regrete”, a transmis Colectivul Centrului de Dializă.

Lidia Florescu a absolvit facultatea în 1973, fiind repartizată ca medic la complexul Energetic Turceni. În 1975 a urmat secundariatul pentru specializarea Anestezie-Terapie Intensivă la Institutul Fundeni. Din 1978 până în 1998 a lucrat ca anestezist în cadrul Spitalului Judeţean 700 din Târgu-Jiu. 

Ulterior s-a specializat în nefrologie, fiind primul medic de profil din judeţul Gorj. „Din 1997 am început să lucrez în paralel la Centrul de Dializă, care se înfiinţase în acel an la Târgu-Jiu. Evident că m-am specializat în acest domeniu. Asta a presupus susţinerea unui examen organizat de Ministerul Sănătăţii. Am reuşit să dezvolt Centrul de Dializă, astfel încât, în anul 2005, a fost selectat într-un program al Băncii Naţionale pentru privatizarea serviciilor de dializă. A fost primul serviciu medical privatizat din judeţul nostru, fiind benefic în primul rând pentru pacienţi“, povestea medicul acum câțiva ani într-un interviu.

Lidia Florescu a deţinut, timp de doi ani, funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: