Social

24 de milioane de euro pentru transportul în comun din Târgu Jiu 

Transportul în comun din municipiul Târgu-Jiu va fi modernizat total. Primăria va achiziţiona 15 noi trolee care se adaugă la cele 20 de trolee ce sunt prinse într-un alt proiect. 

Toată reţeaua de transport va fi reabilitată, iar 15 dintre din cele 35 de trolee vor fi autonome, putând parcurge 50 de km fără să fie conectate la sistemul electric. 

"Acest proiect reprezintă cea mai mare investiţie pe fonduri europene a Primăriei Târgu-Jiu. Suntem în faza în care pregătim documentele pentru licitaţie. Este un proiect de 24 de milioane de euro care are trei pachete, aici fiind vorba despre reabilitarea întregului sistem de transport, vorbim şi de sistemul e-ticketing care trebuie să fie compatibil cu noile mijloace de transport, iar cel de al treilea pachet constă în achiziţionarea a 15 noi trolee, ele completând pachetul de 20 de trolee care sunt licitate în proiectul cu Ministerul Dezvoltării. Prin acest proiect reabilitarea sistemului de transport în comun aproape se finalizează", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Acesta spune că ia în calcul şi extinderea reţelei de transport în comun, ţinând cont că a fost semnat şi proiectul de dezvoltare a zonei metropolitane. "Luăm în calcul şi varianta extinderii. Astăzi am semnat proiectul pentru licitaţie privind dezvoltarea zonei metropolitane. Dezvoltarea acestei zone este legată de proiectul transportului în comun, pentru că în maxim un an de zile, după ce vom primi troleele, vrem să extindem transportul în comun către localităţile învecinate municipiului Târgu-Jiu. Ne dorim ca partenere în constituirea acestei zone metropolitane toate localitățile care se află la maxim 25 de km de Târgu-Jiu. Această distanţă de 25 de km poate fi parcursă de trolee pe autonomie, independent de reţea, ele putând pargurge maxim 50 de km, adică 25 de km până la ultimul cap şi ulterior revenirea în reţea", a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: